Om et par måneder går vi igen ind i sommerferiesæsonen. Men hvordan er det nu lige reglerne er? Hvordan og hvor meget ferie kan medarbejdere overføre, og kan de holde ferie på forskud?

Den nye ferielov har vendt op og ned på mange af reglerne for afvikling af ferie, og den har helt naturligt affødt mange spørgsmål i HORESTAs Juridiske Callcenter. Derfor har vi nu samlet ”5 gode råd”, som medlemmer af HORESTA med fordel kan løbe igennem. Du finder de 5 gode råd om ferie her.

Er du endnu ikke meldt ind i HORESTA, kan du få adgang til vores ”5 gode råd” og al vores øvrige rådgivning inden for blandt andet jura, fødevarer, økonomi, bæredygtighed og uddannelse med det samme ved at melde dig ind. Læs mere her.

Nyt direktiv medfører flere ændringer for arbejdsgivere

Fra den 2. august 2022 skal du være opmærksom på nye barselsregler. Baggrunden for de nye regler er EU’s orlovsdirektiv. Det fører også til andre nye regler, der har betydning for dine medarbejdere. Her er de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.

Overgangsordning: Se overenskomsternes regler for betaling under orlov

Den nye barselslov vil gælde for alle, der har født eller adopteret efter den 2. august 2022. For medarbejdere, der er ansat på overenskomst, er der netop indgået aftale mellem DA og FH om tilpasning af betalingsreglerne i overenskomsten. Der er tale om en overgangsordning, som er gældende frem til og med udgangen af februar 2023, hvor overenskomsterne skal fornyes.

Log ind