Efterspørgslen på velsmagende restaurantbesøg og fantastiske hoteloplevelser er vokset lige siden, de sidste restriktioner bortfaldt. Det kan blandt andet aflæses i branchens beskæftigelse, som satte rekord i april. Med 127.300 ansatte på landets hoteller og restauranter overgik måneden den hidtidige aprilrekord i 2019, før coronaen ramte, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, glæder sig over de nye tal og branchens efterspørgsel.

”Både danskere og turister har haft et opsparet behov for at gøre brug af alt det, som oplevelseserhvervet kan tilbyde. Nu er mulighederne igen endeløse, og det er fantastisk, at gæsterne prioriterer samværet, ophold og skønne måltider i en tid, hvor der ellers er stor økonomisk usikkerhed,” siger han.

HORESTA-direktøren mener dog langt fra, at erhvervet har toppet. I de seneste tal fra Danmarks Statistik svarer 54 pct. af restauranterne og 67 pct. af hotellerne, at de er nødt til at sige nej til omsætning på grund af manglende medarbejdere.

”Både omsætningen og beskæftigelsen i erhvervet kunne være endnu højere. Det har virksomhederne virkelig brug for efter to år med nedlukninger og restriktioner. Uden adgang til den nødvendige arbejdskraft, er det nemlig umuligt for dem at realisere deres fulde potentiale. Man skal huske, at hver omsat krone også er en gevinst for statskassen,” siger Jannick Nytoft.

Han tilføjer, at hotel- og restauranterhvervet ikke står alene med manglen på arbejdskraft, og derfor er der nødt til at tænkes i brede løsninger i en helt anden skala end hidtil diskuteret, som øger både den danske og internationale rekruttering.

I den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering havde hoteller og restauranter sammen med byggeriet flest forgæves rekruttering. 42 pct. af branchernes jobopslag blev ikke besat, eller også var virksomheden nødt til at ansætte en anden profil end den ønskede.

Restaurant Flammen skruer op for digital workforce management

Den danske familierestaurantkæde Restaurant Flammen har nok at holde styr på med 750 medarbejdere fordelt på 16 restauranter landet over. Netop derfor har de valgt at indgå et samarbejde med det danske workforce management-system SameSystem om at levere en workforce management-løsning til kædens mange restauranter.

Skuffet redaktør mener, at Michelin Guide overser restauranter

To nye restauranter i form af Mota i Nykøbing Sjælland og Jatak på Nørrebro i København modtog mandag aften én Michelin-stjerne, selv om de er forholdsvis nyåbnede. Desuden modtog Frederikshøj i Aarhus sin længe ventede anden stjerne. Men forhåbningerne til de danske restauranter var på forhånd højere end det, skriver Ritzau ifølge FødevareWatch.dk.

Log ind