Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet mangler kolleger, og samtidig er der stadig mange nytilkomne ukrainerne, som står uden job. Den problematik vil erhvervsskolen Rybners i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner og uddannelsesudbyderne AOF samt HORESTA nu bidrage til løsningen på.
Forløbet varer i ti uger, og efterfølgende vil deltagerne være bedre rustet til at tage ufaglært arbejde i køkkener på hoteller, restauranter og kantiner m.m.
Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da erhvervet oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft.
”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere,” fortæller hun, og fortsætter:
”I løbet af disse ti uger får deltagerne nogle grundlæggende kompetencer, der er muliggør, at de kan komme ind og bidrage fra første dag i erhvervets virksomheder.”

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Restaurant Flammen skruer op for digital workforce management
06-07-2022
-
Skuffet redaktør mener, at Michelin Guide overser restauranter
06-07-2022
-
Aldrig har så mange måttet sige nej
06-07-2022
-
Bornholm: Flere hoteller skal miljømærkes for at nå turismeambition
06-07-2022
-
Vesterhavet har kurs mod helårsturisme
06-07-2022

HOLD DIG OPDATERET
Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.