Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet mangler kolleger, og samtidig er der stadig mange nytilkomne ukrainerne, som står uden job. Den problematik vil erhvervsskolen Rybners i samarbejde med den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner og uddannelsesudbyderne AOF samt HORESTA nu bidrage til løsningen på.

Forløbet varer i ti uger, og efterfølgende vil deltagerne være bedre rustet til at tage ufaglært arbejde i køkkener på hoteller, restauranter og kantiner m.m.

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da erhvervet oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft.

”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi tager initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere,” fortæller hun, og fortsætter:

”I løbet af disse ti uger får deltagerne nogle grundlæggende kompetencer, der er muliggør, at de kan komme ind og bidrage fra første dag i erhvervets virksomheder.”

Pia-Svane-1920x1280.jpg
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Restaurant Flammen skruer op for digital workforce management

Den danske familierestaurantkæde Restaurant Flammen har nok at holde styr på med 750 medarbejdere fordelt på 16 restauranter landet over. Netop derfor har de valgt at indgå et samarbejde med det danske workforce management-system SameSystem om at levere en workforce management-løsning til kædens mange restauranter.

Skuffet redaktør mener, at Michelin Guide overser restauranter

To nye restauranter i form af Mota i Nykøbing Sjælland og Jatak på Nørrebro i København modtog mandag aften én Michelin-stjerne, selv om de er forholdsvis nyåbnede. Desuden modtog Frederikshøj i Aarhus sin længe ventede anden stjerne. Men forhåbningerne til de danske restauranter var på forhånd højere end det, skriver Ritzau ifølge FødevareWatch.dk.

Log ind