Der er stor fokus på, hvor man kan gå hen og spise med god samvittighed, og Green Restaurant er gæstens vej til et bæredygtigt restaurantvalg.

HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, understreger, at der er mange gode ordninger i branchen inden for eksempelvis økologi og energi, men målet med Green Restaurant er at favne hele indsatsen og guide forbrugerne, ligesom det er tilfældet hos søsterordningerne Green Key for hoteller og Green Sport Facility for idrætsanlæg samt svømmehaller.

”Green Restaurant er nemt for forbrugerne at navigere efter, men det er også nemt for virksomhederne. For kriterierne står sort på hvidt, og det er et stærkt værktøj til at gennemgå virksomhedens drift fra ende til anden,” siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Blandt modtagerne af Green Restaurant-certificeringen er The Buddha Bowl Project, som ejes af Lars Hyldsberg Berggreen.

”Vi er det, som man kan kalde ”født grønne”. Vi har i hvert fald haft det grønne mindset fra dag 1. Vi har lavet mange tiltag med at investere i grøn energi, vi bringer mad ud i elbiler eller på elløbehjul, vi bruger bæredygtig emballage, og vi har endda toiletpapir, der er bæredygtigt. Det er på alle aspekter, hvor vi prøver at se, hvad vi kan gøre,” fortæller han.

Se mere om Green Restaurant og hør mere om The Buddha Bowl Project i videoen her:

Videoen er produceret af CompanyCation – www.companycation.dk.

Green Key til Hotel Viking i Nordjylland

Mange års målrettet miljøindsat resulterer nu i tildeling af turismen internationale miljømærke til Hotel Viking. Her er en nogle af de gode miljøtiltag, som Hotel Viking har sat i gang eller er på vej med.

Ny aftale giver hoteller afgiftslettelse for millioner

Regeringen har fredag indgået en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om en grøn skattereform. Aftalen er ifølge en pressemeddelelse fra finansministeriet ”det største enkeltstående bidrag til Danmarks klimamålsætning i 2030 siden klimalovens vedtagelse,” skriver Standby.dk.

Log ind