Danmark har opnået en unik position i topgastronomien, og det skyldes i høj grad en række pragtpræstationer ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d’Or. Senest kæmpede Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro sig til det uofficielle europamesterskab i marts.
Bag den danske kok står et stærkt team, og onsdag aften kom der ny bestyrelse i Bocuse d’Or Danmark. Blandt de nye navne er Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA, der indtræder som formand.
”Med et hav af medaljer er Danmark et land, som der altid bliver holdt øje med ved Bocuse d’Or-konkurrencerne, men det kan vi ikke tage for givet. Vi er nødt til at sikre, at den danske kok har de allerbedste forudsætninger for at toppræstere, når uret sætter i gang. Det arbejde ser jeg frem til at bidrage til i bestyrelsen. Og så ser jeg frem til januar, hvor Danmark og Brian Mark Hansen forhåbentlig vil stå øverst på podiet i Lyon,” siger Jannick Nytoft om den kommende interkontinentale konkurrence i starten af 2023.
Jannick Nytoft og resten af den nye bestyrelse benytter samtidig lejligheden til at takke de afgående bestyrelsesmedlemmer og det tidligere formandskab, bestående af Ritt Bjerregaard og Rene Kristensen, for deres store arbejde for foreningen og topgastronomien.
Foruden Jannick Nytoft indtræder også Kenneth Toft Hansen, tidl. Bocuse d’Or-vinder, Torben Möger Pedersen. adm. direktør. PensionDanmark, Søren Gade, EP (V), Søren Andersen, journalist, og Kasper Fogh, formand for Madens Folkemøde.
Finn Sture Madsen, COO hos Danske Shoppingcentre, Poul Gorell, regional culinary manager Europe hos Nestlé Professional, og Mette Gammicchia, markedschef i Landbrug & Fødevarer fortsætter alle i bestyrelsen. Sidstnævnte er ny næstformand i bestyrelsen.
HORESTA fortsætter med at huse sekretariatet for Bocuse d’Or Danmark, som organisationen har gjort siden 2013.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Der er noget, danskerne ikke har lært om at gå på restaurant – og det handler om opførsel, lyder opsang
19-04-2024
-
Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland
19-04-2024
-
Lille dansk kro hyldet i New York Times
19-04-2024
-
Efter 10 år: Vil stoppe ulovlige overnatninger
19-04-2024
-
Overskud hos Billund Lufthavnshotel
19-04-2024
-
Nu opføres jysk feriecenter til 120 millioner kroner
19-04-2024
-
25 millioner kroner til markedsføring: Jysk destination jagter de internationale turister
19-04-2024