Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
For et år siden kunne 27 danske restauranter glæde sig over, at de var blevet tildelt en restaurationsverdens ypperste hædersmærke, en Michelin-stjerne, skriver FødevareWatch.dk.
En analyse fra restauranternes brancheorganisation Horesta viser, at i de mere normale år før corona, omsatte de danske Michelin-restauranter for mellem 300 og 400 mio. kr. I København var omsætningen for restauranterne dog typisk dobbelt så høj i forhold til ude i provinsen, hvor en Michelin-restaurant i København omsatte for cirka 15,8 mio. kr., så omsatte en lignende restaurant i provinsen for 7,4 mio. kr.
Når en restaurant vinder sin første Michelin-stjerne, så oplever restauranten ifølge HORESTA en stigende popularitet, der afføder flere bordreservationer. Det betyder, at en restaurant får en omsætningsøgelse på omtrent 25 pct. Den øgede omsætning betyder dog ikke, at restauranten får et større overskud, da pengene bliver brugt til at øge antallet af medarbejdere, udvikle forretningen og investerer i virksomheden.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Old Irish Pub runder 400 millioner og slår rekord for omsætningen
25-04-2024
-
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter
25-04-2024
-
Lalandia lander rekord-overskud
25-04-2024
-
Sønderjysk luksushotel headhunter kendt restaurant-trio
25-04-2024
-
Nu sætter Kolding Kommune populær og meget centralt placeret vandrehjem til salg
25-04-2024
-
Kæmpe familie-restaurant slår dørene op i Helsingør
25-04-2024
-
Aro er klar til næste Michelin-stjerne
25-04-2024