Det trækker op til mere helårsturisme i Destination Vesterhavet. Det viser overnatningstallene for årets første fire måneder. I januar til og med april besøgte 27 procent flere gæster Vesterhavsdestinationen set i forhold til samme periode i rekordåret 2019.

Dermed er Destination Vesterhavet det ferieområde i Danmark, der har oplevet den største fremgang i vinter- og forårsbesøgende. De to kommuner, der dækker den vestjyske destination, tegner sig for landets næsthøjeste og tredjehøjeste antal gæstebesøg med henholdsvis 1.102.608 kommercielle overnatninger i Varde Kommune og 990.594 i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det betragter direktøren i Destination Vesterhavet som særdeles tilfredsstillende, da turismeudviklingsselskabet netop arbejder benhårdt på at tiltrække turister uden for højsæsonen.

”Både danskere og tyskere er ved at få øjnene op for, at Destination Vesterhavet er meget mere end et sommerferiested og sagtens kan danne rammen om en ferie i vinter- og forårsmånederne. Det er fuldstændig i tråd med vores ambitioner om at sprede turismen ud, så vi kan fastholde og skabe flere arbejdspladser hele året rundt”, siger Peer Heldgaard Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

På verdensplan er hver 10. job tilknyttet turisme. I Varde Kommune står turismen for 20,9 procent af den samlede beskæftigelse, mens 13,5 procent af den samlede beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune er relateret til turisme. Det er samlet set knap 9000 helårsarbejdspladser.

Log ind