Rybners Restaurant- og Kokkeskole i Esbjerg danner de næste 10 uger rammerne for et særlig tilrettelagt kursus for 25 ukrainere. De er alle flygtet fra krigen i deres hjemland, og nu ønsker at få job i Danmark.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i et samarbejde mellem den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, de omkringliggende kommuner, uddannelsesudbyderne AOF og Rybners samt de faglige organisationer 3F og HORESTA.

Uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane, glæder sig over at forløbet nu kommer fra land, da branchen oplever stor efterspørgsel på motiveret og kvalificeret arbejdskraft:

”Ukrainerne er kommet hertil på en ulykkelig baggrund, men opgaven er nu at give dem en meningsfuld tilværelse. I hotel- og restauranterhvervet har vi en lang historik med at integrere udlændinge, og samtidig mangler virksomhederne ansatte lige nu. Derfor ser vi det i HORESTA som oplagt, at vi understøtter initiativ til at løse denne problematik med stærke samarbejdspartnere.”

Læs mere om historien her.

Aldrig har så mange måttet sige nej

Der er så stor mangel på arbejdskraft på hoteller og restauranter, at antallet af nej'er til gæster og spisende er rekordhøjt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 75 procent af hotellerne er blevet ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. Det samme tal for restauranterne er 57 procent, skriver BT.dk.

Log ind