Liberal Alliance på Christiansborg vil nu have undersøgt et særdeles attraktivt millionlån, som DBU har ydet til den selvstændige organisation DBU Jylland, skriver EB.dk. I 2011 optager DBU Jylland således et afdragsfrit lån på 14,5 millioner kroner hos DBU, og samme år starter opførelsen af et nyt hovedsæde i Tilst uden for Aarhus til den lokale afdeling. Ud over kontorer indeholder bygningen 34 hotelværelser, to opholdsrum og fire mødelokaler, og stedet bliver indrettet som et hotel- og konferencenter. Men Liberal Alliance vil nu have undersøgt, om lånet stammer fra offentlige midler:

”Offentlige støttekroner skal ikke bruges til at udkonkurrere private erhvervsdrivende, som ikke har adgang til samme støtte. Hvis noget af den offentlige støtte, som DBU modtager, gennem et rentefrit lån til DBU’s hotel i Tilst bruges til hoteldrift i konkurrence med almindelige private hoteller, som ingen offentlig støtte modtager, så er det meget kritisabelt,” siger Ole Birk Olesen, gruppeformand, Liberal Alliance, der er opstillet i Østjyllands Storkreds.

Men også hotel- og restaurationsbranchen råber vagt i geværet over for lånet, som kan betyde en konkurrenceforvridning i forhold til det private marked. Det er svært at gå i detaljer med den konkrete sag, men i HORESTA er vi optagede af, at der sikres en sund og lige konkurrence mellem virksomhederne, siger Jakob Beck Wätjen, formand for HORESTA i Region Midtjylland.

Læs hele historien her.

Aldrig har så mange måttet sige nej

Der er så stor mangel på arbejdskraft på hoteller og restauranter, at antallet af nej'er til gæster og spisende er rekordhøjt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 75 procent af hotellerne er blevet ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. Det samme tal for restauranterne er 57 procent, skriver BT.dk.

Hotelkæde forventer dansk rekordomsætning

Med sine indtil nu 14 hoteller i Danmark – og mindst yderligere tre på vej – er Zleep Hotels landets tredjestørste hotelkæde. Adm. direktør, Peter Haaber, forventerm at kæden for første gang passerer en kvart milliard kroner i omsætning i 2022.

Log ind