Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Liberal Alliance på Christiansborg vil nu have undersøgt et særdeles attraktivt millionlån, som DBU har ydet til den selvstændige organisation DBU Jylland, skriver EB.dk. I 2011 optager DBU Jylland således et afdragsfrit lån på 14,5 millioner kroner hos DBU, og samme år starter opførelsen af et nyt hovedsæde i Tilst uden for Aarhus til den lokale afdeling. Ud over kontorer indeholder bygningen 34 hotelværelser, to opholdsrum og fire mødelokaler, og stedet bliver indrettet som et hotel- og konferencenter. Men Liberal Alliance vil nu have undersøgt, om lånet stammer fra offentlige midler:

”Offentlige støttekroner skal ikke bruges til at udkonkurrere private erhvervsdrivende, som ikke har adgang til samme støtte. Hvis noget af den offentlige støtte, som DBU modtager, gennem et rentefrit lån til DBU’s hotel i Tilst bruges til hoteldrift i konkurrence med almindelige private hoteller, som ingen offentlig støtte modtager, så er det meget kritisabelt,” siger Ole Birk Olesen, gruppeformand, Liberal Alliance, der er opstillet i Østjyllands Storkreds.

Men også hotel- og restaurationsbranchen råber vagt i geværet over for lånet, som kan betyde en konkurrenceforvridning i forhold til det private marked. Det er svært at gå i detaljer med den konkrete sag, men i HORESTA er vi optagede af, at der sikres en sund og lige konkurrence mellem virksomhederne, siger Jakob Beck Wätjen, formand for HORESTA i Region Midtjylland.

Læs hele historien her.

Log ind