HORESTA har lanceret et landdistriktudspil med 10 bud, der fokuserer på hvordan turisme kan være med til at skabe liv i landdistrikterne. Ét af buddene er, at campingreglementet skal moderniseres.

For med sine 12 millioner årlige overnatninger trækker erhvervet både ind- og udenlandske turister til landdistrikterne, men potentialet er langt større, siger politisk chef i HORESTA, Maria Olafsson.

”Campingreglementet har en lang række benspænd, der forhindrer virksomhederne i at vækste, skabe flere arbejdspladser og trække flere turister til. Campingreglementet er utidssvarende og rigidt, og det kalder på en omfattende revision.”

HORESTA ønsker, at der ændres på en række regler. Blandt andet for helårscampering, så campingpladserne kan konkurrere på lige fod med hoteller og vandrehjem, der må udbyde overnatning hele året.

Derudover ønsker HORESTA et stop i den unfair konkurrenceforvridning, hvor autocampere overnatter på kommunale arealer og andre attraktive pladser. En udfordring der eksisterer i hele landet, og som i høj grad er med til at undergrave campingpladserne og deres skabelse af job og vækst.

”Campingerhvervet kan spille en afgørende nøglerolle i forhold til regeringens egne målsætninger i turismestrategien, men det kræver, at campingvirksomhederne får lov. Derfor opfordrer vi regeringen til at genoptage arbejdet om en gennemgribende modernisering af campingreglementet,” siger Maria Olafsson

HORESTA: Stop unfair konkurrence fra det offentlige

I dag udsættes mange private virksomheder for unfair konkurrence fra offentlige institutioner, når eksempelvis museer, spillesteder eller forsamlingshuse udbyder konferencefaciliteter, overnatninger eller selskabsfaciliteter. Det vil HORESTA have ændret på.

Efter 10 år: Vil stoppe ulovlige overnatninger

Selvom Thisted Kommune ikke ønsker at konkurrere med de privatejede campingpladser, er der et ønske om at få etableret en række autocamperpladser for at slippe for ulovlige overnatninger.

Log ind