En lang række hoteller på Vesterbro i København vil blive meget hårdt ramt af næste fase af Metrobyggeriet. Når arbejdet efter planen går i gang i 2026, vil hotellerne i en periode på 2½ år være plaget af opgravede gader og støj, og det bør udløse kompensation, mener HORESTA.

”Vi støtter Metrobyggeriet, fordi det på mange måder skaber en langt bedre trafikafvikling i hovedstaden – også til gavn for turismen. Men konsekvenserne af det nye byggeri vil være meget store for mange hoteller, og derfor mener vi, at hotellerne bør kompenseres i byggeperioden”, siger HORESTAs viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind.

(artiklen fortsætter under billedet)

 

HORESTA bragte tirsdag i denne uge problematikken op i et indslag på TV2/Kosmopol. Her fortalte Guldsmeden Hotels driftschef, Jacob Hausted, om de gener, han forudser for Axel Guldsmeden Hotel, der ligger på Colbjørnsensgade.

”Ud mod byggepladsen vil der være op mod 50 værelser, der vil være direkte generet af larmen”, fortalte Jacob Hausted, der frygter negative anmeldelser på Tripadvisor, som kan komme til at påvirke hotellet mange år frem i tiden.

(artiklen fortsætter under billedet)

 

Jeppe Møller-Herskind understregede, at når man giver kompensation til beboerne for støj, der genererer nattesøvnen, må det være en naturlig følge, at hotellerne også kompenseres.

I indslaget på TV2/Kosmopol bakkede De konservatives politiske leder i København, Jacob Næsager, op om ønsket fra HORESTA.

”Det er jo ikke deres skyld, at deres levegrundlag forsvinder, og derfor synes jeg, vi er nødt til at give dem en driftstabserstatning. Det synes jeg, vi skylder dem”, sagde han.

Se indslaget på TV2/Kosmopol

Log ind