Københavnerne ønsker en hovedstad fuld af liv – også om aftenen og natten. Det gælder alt fra sene aftenbesøg på hyggelige caféer og restauranter til festaftener på barer og natklubber. Det er konklusionen i en ny rapport om restaurations- og nattelivet i København, som Epinion har lavet for Københavns Kommune.

På tværs af de 13 bydele i København, som er en del af undersøgelsen, svarer 77 pct. at de er enten tilfredse eller meget tilfredse med udbuddet af aktiviteter i byen. Samtidig oplever hele 56 pct., at der godt kunne være endnu flere tilbud i deres bydel.

HORESTA glæder sig over den massive opbakning fra københavnerne til en hovedstad med et rigt restaurations- og natteliv.

”Det er opsigtsvækkende tal, der viser, at de senere års hårde retorik rettet mod udeservering og natteliv på ingen måde er repræsentativ for københavnernes generelle holdning. Faktisk giver tallene anledning til at overveje, om nattelivet i endnu højere grad kan være katalysator for gode oplevelser – både for københavnere og turister”, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA.

HORESTA understreger behovet for en fortsat udvikling af nattelivet, der tilgodeser borgernes ønsker og bidrager til en attraktiv by.

"Det er positivt at se, at københavnerne ikke blot anvender nattelivet flittigt, men at de faktisk også efterspørger flere tilbud i deres nærområde. Det bekræfter nattelivets betydning for livskvaliteten i byen,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Affald og stoffer generer mest
Rapporten viser bl.a. også, at affald og bekymring om salg af stoffer er de største gener fra nattelivet blandt københavnerne. Men trods det ellers store fokus på støj i den offentlige debat, svarer 80 pct. af københavnerne, at de sjældent eller aldrig oplever støj fra folk, som sidder på barer eller restauranter med udeservering. Det gør det til den gene fra nattelivet, som færrest oplever.

"Vi vil gerne bidrage til at reducere gener som affald og utryghed ved at samarbejde med kommuner, erhvervsdrivende og borgerne. Vi tror på, at vi sammen kan finde løsninger, der skaber balance mellem bylivet og byens borgere. Samtidig er vi glade for, at støjgener ikke længere dominerer debatten, for København skal selvfølgelig være en by med plads til både hverdag og fest. Derfor er vi også konstant i tæt dialog med både vores medlemmer og beslutningstagerne på Christiansborg, så vi sammen kan skabe de bedste vilkår for oplevelsesindustrien – ikke bare i København men i hele Danmark,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Rapporten er foretaget af Epinion på vegne af Københavns Kommune. Baggrunden for undersøgelsen er Københavns Kommunes fortsatte indsats for at forbedre nattelivet gennem målrettede tiltag og initiativer. HORESTA ser frem til at arbejde videre med indsigterne fra rapporten og til at bidrage til et natteliv, der skaber glæde for både borgere og besøgende.

Se hele rapporten her

Log ind