Når du ansætter unge medarbejdere mellem 13 og 17 år, skal du være opmærksom på, at ansættelsen er forbundet med særlige regler for medarbejderens vilkår og hvilken type arbejde, de unge må varetage.

Blandt andet er der forskel på om de unge er omfattet af undervisningspligten eller ej. Derfor er det væsentligt at vurdere, om medarbejderne er omfattet af pligten. Undervisningspligten slutter den 31. juli hvert år, efter at den unge har modtaget regelmæssig undervisning i 9 år. Dog ophører undervisningspligten senest den 31. juli det år, hvor den unge fylder 17 år.

HORESTA-medlemmer kan læse mere om de særlige regler for unge medarbejdere her.

Hvis du har spørgsmål til forholdene for dine medarbejdere kan du som medlem af HORESTA også kontakte vores juridiske callcenter alle hverdage fra 08:30-16:00 på callcenter@horesta.dk eller 3524 8040.

5 gode råd til dig, der skal opsige en medarbejder

Der er mange elementer at tage høje for, hvis du skal opsige en medarbejder, blandt andet opsigelsesvarsel, fratrædelsesgodtgørelse og begrundelse. Derfor har vores juridiske eksperter samlet fem gode råd til dig, der håndterer opsigelser.

Log ind