En ny medlemsundersøgelse fra HORESTA over hotelmarkedet i Danmark viser, at hotelbranchen er fortrøstningsfuld når der kigges ind i de resterende måneder af 2024. Generelt forventes der vækst i hele landet. Optimismen er dog størst i hovedstaden, ligesom de større hoteller er mere positive end de mindre.

61 procent af de københavnske hoteller forventer nemlig en fremgang sammenlignet med sidste år, mens det gælder for 55 procent af hotellerne uden for hovedstaden. Uden for hovedstaden forventer størstedelen vækstrater på med mellem 1-6 procent, mens vækstraterne i hovedstaden sniger sig op omkring ni procent.

Medlemsundersøgelsen viser også, at 69 procent af større hoteller, med en årlig omsætning på over ti millioner kroner, forventer vækst i omsætningen i 2024. Blandt de mindre hoteller med en omsætning på under ti millioner kroner gælder det for 51 procent. Andelen, der tror på tilbagegang i omsætningen, er henholdsvis på 17 og 14 procent.

”Nu begynder særligt de udenlandske turister at vende tilbage, og det kan mærkes i branchen. København er et attraktivt rejsemål for turister verden over, og der er et hav af fantastiske tilbud i resten af landet, som bestemt kan konkurrere med andre europæiske destinationer. Det er en rigtig fin udvikling, som vi bestemt forventer fortsætter de kommende år,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadministrerende direktør i HORESTA.

Hotellernes økonomiske situation er positiv
I forhold til hotellernes økonomiske situationen er der optimisme at finde uagtet hotellernes placering og størrelse. På tværs af alle hoteller i medlemsundersøgelsen vurderer 66 procent deres generelle økonomiske situation som positiv, mens blot 13 procent anser den som negativ.

HORESTA-medlemmer kan læse hele analysen her

Stort hotel gør klar til at slå dørene op

Norske CIC Hospitality og Best Western åbner snart det andet Aiden-hotel i Danmark. Håbet er, at Danmarks største infrastrukturprojekt til dato vil skabe overnatninger på hotellet.

Hotel byder atter gæster velkommen i badeland

I flere uger har en rotte plaget hotellet The Reef i Frederikshavn, der har måttet holde lukket i sit kendte badeland. Nu er den genstridige gnaver væk, og hotellet kan atter åbne badelandet.

Log ind