Cyklen er for mange turister et populært valg, når de skal se og opleve Danmark, og for at undgå cykelulykker i de københavnske gader i sommerferien har nærpolitiet i København uddelt flyers til turister med information om cykelreglerne i Danmark.

Flyeren er lavet af Rådet for Sikker Trafik, som skal hjælpe med at få trafikken til at glide bedre og at øge sikkerheden for de cyklende turister og andres sikkerhed. Flyeren indeholder en række af de almindelige færdselsregler på engelsk og er blandt andet blevet delt ud til en række hoteller.

Politiet oplyser, at de har fået god respons fra de hoteller, hvor flyeren er blevet uddelt, for her oplever politiet at møde mange turister, som er i tvivl om reglerne.

På flyeren står der blandt andet, hvordan man signalerer, når man skal dreje eller stoppe, og i hvilken side af vejen man skal cykle. Derudover indeholder den også punkter om, at man skal have lys på sin cykel, når det er mørkt, at man bør have cykelhjelm på, og at man ikke skal se på sin mobiltelefon under cykelturen.

Du kan hente flyeren via dette link

Se også

Log ind