Fra den 1. juli 2024 sker, der en forhøjelse af pensionsbidraget for 18 -19-årige elever. Her bliver arbejdsgivers pensionsbidrag til elever på 18-19 år forhøjet til 10%. Elevens bidrag udgør fra samme dato 2%. Denne ændring skal du huske at orientere din lønadministration om.

Virksomheden skal foretage pensionsefterregulering for perioden 1. januar 2023 til 30. juni 2024

Virksomheden skal for pensionsberettigede 18-19-årige elever, der er ansat og med denne alder i perioden 1. januar 2023 - 31. maj 2023 - efterbetale differencen i det betalte arbejdsgiverbidrag og op til arbejdsgiverbidrag på 8%.

Hvis der er afholdt en særskilt forsikringsudgift i perioden, hvor eleven blev ansat som elev og har været 18-19 år kan denne udgift fratrækkes i beløbet, der skal efterbetales.

For perioden 1. juni 2023 til 30. juni 2024 efterbetaler virksomheden ud fra samme kriterier (pensionsberettiget, alder og ansat) differencen imellem de hidtidige indbetalinger og op til arbejdsgiverbidrag på 10%.

Hvis der er afholdt en særskilt forsikringsudgift i perioden, hvor eleven blev ansat som elev og har været 18-19 år kan denne udgift fratrækkes i beløbet, der skal efterbetales.

Det samlede beløb til efterbetaling skal indbetales til elevens pensionsselskab senest den 31. august 2024. Kontakt elevens pensionsselskab om, hvordan efterbetalingen skal indbetales.

Husk at få opdateret jeres indberetning i eIndkomst inden 1. september 2024, så får I automatisk beregnet jeres AUB refusion af pensionen. Der ydes finansiering gennem AUB for arbejdsgiverbidraget på otte procent. (det forventes, at der senere på året bliver finansiering på ti procent)

Vær opmærksom på, at pensionsbidraget skal opdateres i de enkelte lønperioder – dvs. at pensionsbidraget skal indberettes til eIndkomst periodiseret.

Ændringer i elevens overenskomstgrundlag pr. 1. marts 2025

Fra den 1. marts 2025 ansættes HK elever i henhold til Elevbestemmelserne og dertil hørende rettigheder i Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service indgået mellem Dansk Erhverv og HK Privat/HK Handel. Elever er dog fortsat omfattet HORESTA/HK’s kompetenceudviklingsfond.

Det betyder at igangværende elever omfattet af HK overenskomst, Landsoverenskomst mellem HK Privat og HORESTA Arbejdsgiver fra 1. marts 2025 overgår til Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service indgået mellem Dansk Erhverv og HK Privat/HK Handel. Sådanne elever skal have en ny kontrakt, og elever der overgår må ikke som følge af overgangen gå ned i løn/løngoder. Kontakt HORESTA for nærmere rådgivning om denne overgang.

Nye HK elever ansat 1. marts 2025 eller senere ansættes i henhold til Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service indgået mellem Dansk Erhverv og HK Privat/HK Handel.

Hvis du har spørgsmål til pension til HK elever eller til det nye overenskomstgrundlag, er du meget velkommen til at kontakte vores callcenter på callcenter@horesta.dk eller 35 24 80 40.

Log ind