Sæsonen for festivaler og markeder er i fuld gang, og Fødevarestyrelsen tager på en række uanmeldte kontrolbesøg rundt i landet.

På markeder og festivaler kan der både købes mad fra madudbydere, som allerede er registreret hos Fødevarestyrelsen, og fra midlertidige madboder, der ikke skal være registreret hos Fødevarestyrelsen. Begge typer af virksomheder kan få besøg af Fødevarestyrelsen under kampagnen.

Alle virksomheder, der fremstiller eller sælger mad i Danmark, skal overholde en række krav til hygiejne og information til forbrugerne. En mobil madbod, der kun holder åbent sammenlagt 30 dage om året, hører dog under Fødevarestyrelsens bagatelgrænse, så der for eksempel ikke gælder samme krav til egenkontrolplaner for hygiejne, indretning, som for registrerede spisesteder.

Alle de midlertidige madboder behøver ikke at være registreret hos Fødevarestyrelsen, men de skal stadig have styr på, hvor deres fødevarer kommer fra.

83 procent af de registrerede virksomheder, som Fødevarestyrelsen besøgte på en tilsvarende kontrol i 2022, fik en glad smiley.

Kontrolbesøgene kører hen over sommeren og varer til udgangen af december, så både madboder på sommerferiens musikfestivaler og på årets julemarkeder kan få besøg af en kontrol.

Log ind