Den nye informationsindsats er et resultat af trepartsaftalen om seksuel chikane og skal blandt andet understøtte, at elever på en erhvervsuddannelse er klædt bedre på i forhold til, hvordan seksuel chikane og krænkende handlinger defineres. Samtidig skal det guide eleverne i, hvor de kan søge hjælp, og hvad deres rettigheder er, hvis de bliver udsat for krænkende handlinger.

Målet med den nye informationsindsats er at sikre, at elever og lærlinge kender deres rettigheder og ved, hvad de kan gøre, og hvor de kan få hjælp, hvis de har været udsat for seksuel chikane eller andre krænkende handlinger.

Derudover er der også udarbejdet en vejledning til skolernes ansatte, som kan støtte skolerne i at tage hånd om elever og lærlinge i situationer, hvor de har været udsat for krænkende handlinger. Vejledningen indeholder oplysninger om virksomhedernes og skolernes ansvar og giver desuden gode råd til, hvordan skolerne kan tage en samtale med elever eller lærlinge om, hvor de kan søge hjælp, hvis de har været udsat for krænkende handlinger i deres oplæringsvirksomhed.

"I tilfælde af seksuel chikane eller krænkende adfærd er det vigtigt, at eleverne kender deres rettigheder og ved, at der er hjælp at søge. Samtidig er det afgørende, at lærerne kender deres rolle og muligheder for at sikre et chikanefrit undervisnings- og arbejdsmiljø. Med den nye informationsindsats fastholder vi det nødvendige fokus, som viser eleverne, at diskrimination og chikane bliver taget meget alvorligt," siger uddannelses- og projektchef i HORESTA, Pia Svane.

På alle landets erhvervsuddannelser vil informationsindsatsen være tilgængelig for elever og lærlinge via QR-koder på plakater. Her vil de kunne finde digitalt vejledningsmateriale, der oplyser om deres rettigheder i tilfælde af seksuel chikane. Materialet kan også tilgås vi følgende link: uvm.dk

Ændringer for elever ansat på HORESTA/HK overenskomst

Hvis I beskæftiger HK elever, som i dag er ansat under reglerne i HK overenskomst, Landsoverenskomst mellem HK Privat og HORESTA Arbejdsgiver skal I være opmærksomme på ændring i pension og overenskomstforhold.

Log ind