Med juniormesterlæren kan elever i skoleåret 2025/2026 tilbringe én til to dage om ugen i en virksomhed, på en erhvervsskole, en FGU-institution (forbedrende grunduddannelse) eller en kommunal ungdomsskole. En ordning, der giver eleverne mulighed for at få praktisk erfaring og opleve, hvordan læring også kan foregå uden for klasseværelset.

Det er en nyhed, som HORESTA glæder sig over.

Det har længe været et ønske at give folkeskoleelever mulighed for en mere praksisorienteret undervisning – og dermed skabe en større interesse for erhvervsuddannelserne.

En vigtig indsats for fremtidens arbejdskraft
Juniormesterlæren er en del af regeringens folkeskoleudspil, der sætter fokus på praksislæring og flere erhvervsrettede veje gennem uddannelsessystemet.

Netop muligheden for at give eleverne en mere praktisk indgang til læring er noget, HORESTA har arbejdet for i mange år.

”Det er helt afgørende for vores erhverv, at folkeskoleeleverne får mulighed for at opleve arbejdslivet på nærmeste hold. Med juniormesterlæren kan vi præsentere de unge for de mange karrieremuligheder, der findes i vores branche – og forhåbentlig vække deres interesse for en erhvervsuddannelse på sigt,” siger Pia Svane, chef for uddannelse og konkurrencer hos HORESTA.

Det vurderes, at cirka 5 pct. af en årgang vil vælge juniormesterlære. Til ordningen er der afsat 80 mio. kr. i 2025 og 190 mio. kr. årligt fra 2026 og frem. En afgangseksamen med juniormesterlære vil give adgang til erhvervsuddannelserne uden krav om EUX.

HORESTA opfordrer medlemmerne til at tage del
HORESTA ser store muligheder i juniormesterlæren og opfordrer sine medlemmer til at overveje, om de kan tilbyde en plads til en folkeskoleelev.

Det er en oplagt måde at gøre en forskel for et ungt menneske – og samtidig investere i fremtidens medarbejdere.

Læs mere her

Log ind