Se HORESTA Play-indslaget fra Espresso House, hvor Camilla Nyholm, uddyber, hvad de nye regler betyder for kæden. Du kan også møde HORESTAs arbejdsmiljøchef, Vivi Nedergaard Lambert, der blandt andet fortæller om HORESTAs rådgivning på området.
Espresso House er en af de mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet, som nu kan begynde at ansætte flere 13-15-årige til at løse nye opgaver. Det sker efter at der fra årsskiftet er trådt nye regler i kraft, som udvider mulighederne for, hvad denne aldersgruppe må arbejde med.
Arbejdstilsynet har netop præciseret et udpluk af reglerne, og i hotel- og restauranterhvervet betyder lempelserne, at de unge fremover må betjene blandt andet is-, smoothie- espresso- og industriopvaskemaskiner. Det tillades nu også, at unge kan skrælle, skære, snitte og hakke for eksempel grøntsager – alt sammen opgaver, som 13-15-årige ikke har måttet løse før.
HR-chef i Espresso House Danmark, Camilla Nyholm, glæder sig over de nye lempelser.
”Det betyder, at vi kan drifte på en anden måde. Vi kan tilbyde, at vores medarbejdere kan løse nogle opgaver, som før har begrænset os i at drifte optimalt,” siger hun.
HORESTA har det seneste års tid arbejdet på at få lempet reglerne på området, fordi maskinerne i branchen er blevet langt mere sikre, end de var, da reglerne blev til.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Zleep-hotellerne skifter navn og bliver en del af Marriott
30-01-2025
-
Ny bestyrelse for VisitDenmark udpeget
30-01-2025
-
Erfaren køkkenchef kommer til Kurhotel Skodsborg
30-01-2025
-
AI-værktøj kan ændre rejse- og hoteloplevelser
30-01-2025
-
Byråd tøver omkring omstridt restaurationsplan
30-01-2025
-
Meyers udfordret af egne klimamål
30-01-2025
-
Sønderjysk campingplads blandt årets højdespringere
30-01-2025
-
Starbucks stopper gratis vand i ny strategi
30-01-2025
-
Krydstogtturismen i København når nye højder i 2025
30-01-2025