Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Siden 2018, har besøgende i restaurant i Skive fået serveret deres middag siddende på kopier af Hans J. Wegners stol PP503, også kendt som ’The Chair’. Det er slut, efter at Landsretten i juni idømte restauranten og indehaveren bøder på hver 10.000 kr., samt vederlag og erstatning på 125.000 kr. til PP Møbler, der ejer rettighederne til ‘The Chair’. Det skriver Rettighedsalliancen.dk.

Dommen stadfæster Sø- og Handelsrettens afgørelse i januar 2020, hvor restauranten og indehaveren blev dømt for krænkelser af ophavsretsloven og markedsføringsloven. Restauranten og indehaveren valgte efterfølgende at anke dommen til Landsretten.

Direktør for PP Møbler Kasper Holst Pedersen glæder sig over sagens udfald:

”Dommen er et stort skridt for os. Vi kæmper for at holde fast i det gode danske snedkerhåndværk. Når vores produkter bliver efterlignet så tydeligt, så udvandes en afgørende faktor for vores forretning – nemlig produktets design. Kopimøbler er en udfordring for hele branchen, og denne dom vil få stor betydning, især fordi det er slået fast, at selvom kopien er dårligt lavet og derfor er lidt anderledes end originalen, så er det stadig en kopi, hvis det overordnede indtryk er det samme. Vi vil meget gerne de her dårlige kopier til livs, for man sidder ikke godt i dem, og tænk nu hvis nogen troede, at de faktisk sad i en original.”

Læs hele historien her.

Log ind