Når man tager ordet ”gastro” i sin mund, så smager det ikke ret meget af makrelsalat - ikke desto mindre kan man finde netop makrelsalat i køleskabet hos Gastro Mad & Bar i Hjørring. Det har dog en god forklaring: Folkene bag Hjørrings nye spisested knokler for at kunne åbne 3. juni, og så skal der jo lidt solid kost til undervejs, skriver Nordjyske.

Det er noget helt andet, der er på menuen, når Martin Møller og Morten Weinkouff slår dørene op til kvadratmetrene, der indtil for nylig husede Café Rod. På den nye gastro-pub er udgangspunktet simple, let genkendelige retter fra det meste af verden - lavet på gode råvarer.

Det kunne være pastaretter fra Italien, gormetburgere med inspiration fra staterne - eller en bøf bearnaise.

”I mange engelsk-sprogede lande er der en levende pubkultur, hvor man også kan få noget godt at spise, selv om klokken er ved at være lidt mange. Det vil vi gerne kunne tilbyde i Hjørring,” siger Martin Møller.

Læs hele historien her.

Restaurant Flammen skruer op for digital workforce management

Den danske familierestaurantkæde Restaurant Flammen har nok at holde styr på med 750 medarbejdere fordelt på 16 restauranter landet over. Netop derfor har de valgt at indgå et samarbejde med det danske workforce management-system SameSystem om at levere en workforce management-løsning til kædens mange restauranter.

Skuffet redaktør mener, at Michelin Guide overser restauranter

To nye restauranter i form af Mota i Nykøbing Sjælland og Jatak på Nørrebro i København modtog mandag aften én Michelin-stjerne, selv om de er forholdsvis nyåbnede. Desuden modtog Frederikshøj i Aarhus sin længe ventede anden stjerne. Men forhåbningerne til de danske restauranter var på forhånd højere end det, skriver Ritzau ifølge FødevareWatch.dk.

Aldrig har så mange måttet sige nej

Der er så stor mangel på arbejdskraft på hoteller og restauranter, at antallet af nej'er til gæster og spisende er rekordhøjt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 75 procent af hotellerne er blevet ramt på omsætningen, fordi de mangler arbejdskraft. Det samme tal for restauranterne er 57 procent, skriver BT.dk.

Log ind