Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Strandens kummefrysere eller en genial ferieform, der giver mulighed for at komme tættere på naturen og opleve havets brusen? Autocampere deler vandene, men flere nordjyske kommuner får bud på løsninger på de udfordringer, som ferieformen medfører. Det skriver Nordjyske.dk.

HORESTA Camping argumenterer for at bruge de eksisterende campingpladser for at undgå konkurrenceforvridning. Denne løsning er dog ikke helt ligetil, da autocampere ikke lovgivningsmæssigt kan sammenlignes med campingvogne, derfor kan man heller ikke tvinge dem til at bruge de eksisterende campingpladser.

En anden løsning er at ændre lovgivningen, da nuværende regler tillader rastning, men ikke camping på steder, hvor personbiler kan parkere.

Forbud mod parkering på stranden og brug af nudging og skiltning bliver nævnt som andre mulige tiltag – tiltag som Blokhus og Tisvildeleje allerede har implementeret.

Læs hele historien på nordjyske.dk – kræver login

HORESTA: Hotellerne ser optimistisk på fremtiden

En ny medlemsundersøgelse blandt HORESTAs hotelmedlemmer viser, at branchen generelt forventer et positivt 2024 og betragter deres økonomiske situation som god. Særligt større hoteller forventer en omsætningsvækst i år.

Log ind