Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hedebølger, skovbrande og ekstreme vejrforhold i det sydlige Europa trækker i stigende grad turister nordpå – blandt andet mod Danmark, hvor vores lunkne temperaturer, blæst og sporadiske regnskyl pludselig er i høj kurs. Det skriver Turistmonitor.dk.

Det er essensen af den tendens, der har fået navnet ’coolcation’, der både bliver skrevet og talt meget om i den danske og udenlandske turistbranche.

For eksempel beretter Kunsten Museum of Modern Art Aalborg om, at de i løbet af de sidste to år har oplevet næsten en fordobling i antallet af udenlandske gæster.

”Det er noget, alle taler om, så ordet ’coolcation’ er i hvert fald en trend,” slår Mads Schreiner, international markedsdirektør i VisitDenmark, fast.

Han er dog hurtig til at påpege, at der mangler data på området, så det er for tidligt at sige endeligt, hvilken påvirkning vejret har og vil få på folks rejsemønstre.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Tripadvisor lancerer booking direkte i appen

Tripadvisor har i denne uge løftet sløret for hotelbookinger direkte gennem appen. Den store rejseplatform ønsker at komme tættere på forbrugeren og engagere dem i længere tid, lyder det.

Log ind