Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Langs de danske kyster kan man opleve at det skvulper rundt med kakaofarvet vand og klumper af smattede alger. Det fænomen hedder fedtemøg og i år er det dukket op tidligere end normalt, samtidig med at der er mere af det.

Og det vækker bekymring hos HORESTA, da rigtig meget turisme foregår langs Danmarks kyster.

”Nogle områder er mere ramt end andre og det betyder jo, at flere gæster vil samle sig på et mindre område, fordi der simpelthen er nogle steder, man vil søge væk fra. På den måde bliver kysterne mindre attraktive, fordi oplevelsen for en mængde gæster vil blive forringet - både fordi vandet er ulækkert, men også fordi der vil være flere mennesker på mindre plads,” sagde vice adm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, til P1 Orientering.

”Det viser turismens værdi”

Vice adm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, var i P4 for at tale om, at der ikke bliver pillet ved erhvervsstøtten til hovedstadens turisme.

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Log ind