Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmark skal de kommende to år være vært for Michelinguidens nordiske uddeling. I 2025 vil uddelingen finde sted i Anneberg Kulturpark i Odsherred, og i 2026 vil Tivoli i København lægge rammer til ceremonien.

Fødevareminister Jacob Jensen ser værtskabet som en mulighed for at styrke Danmarks position som førende gastronomisk nation. I 2024 har 31 danske restauranter mindst én Michelinstjerne, hvoraf Noma, Geranium og Jordnær har tre stjerner. Michelinguiden blev grundlagt i 1900 og fremhæver de bedste restauranter med op til tre stjerner.

Det koster 1,5 millioner kroner pr. år at blive vært for Michelin. Udgifterne deles ligeligt mellem de offentlige aktører, som er staten og henholdsvis Odsherred og Københavns Kommune. Aktørerne på den private side er blandt andet brancheorganisationerne Landbrug & Fødevarer, Danmarks Restauranter og Cafeer og HORESTA.

Læs hele historien på Fødevarewatch

Kvinder løb med guldet i Årets Kok og Årets Tjener 2025

For første gang i 14 år var der guld til kvinder i begge konkurrencer, da finalerne i Årets Kok og Årets Tjener blev afviklet i København. Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning blev Årets Kok og Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København Årets Tjener

Log ind