Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Flere restauranter oplever tomme borde, når gæster udebliver uden afbud, hvilket skaber økonomiske udfordringer.

Livsstilsekspert Julia Lahme forklarer, at denne adfærd er vokset efter coronapandemien, hvor fokus på selvomsorg har gjort det nemmere at undgå ubehagelige afbud.

Hun opfordrer til at genvinde ansvaret ved afbud og støtter idéen om depositum ved reservationer, så længe restauranterne kommunikerer, hvorfor det er nødvendigt.

Jeppe Møller-Herskind, viceadm. direktør i HORESTA, fremhæver, at digital booking kan skabe en mindre forpligtende følelse, hvilket forstærker problemet. Branchen søger løsninger for at sikre ansvarlighed og økonomisk stabilitet.

Læs hele historien på SN.dk

Kvinder løb med guldet i Årets Kok og Årets Tjener 2025

For første gang i 14 år var der guld til kvinder i begge konkurrencer, da finalerne i Årets Kok og Årets Tjener blev afviklet i København. Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning blev Årets Kok og Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København Årets Tjener

Nyt pakkerejsedirektiv fra EU vil ramme hotelbranchen

EU’s forslag til et nyt pakkerejsedirektiv kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for hoteller og rejsebranchen. Særligt nye regler for forudbetalinger kan skabe likviditetsudfordringer og true investeringer i branchen, advarer HORESTA.

Log ind