Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fra 2025 vil nye regler for udeservering sikre balance mellem caféborde og byens fodgængere.
Fortove opmærkes med grå prikker, der markerer de præcise områder til udeservering, samtidig med at kommunen øger antallet af tilsynsmedarbejdere fra 4 til 16.
Restauratører skal nu aktivt søge tilladelse og betale gebyrer, der afhænger af arealets størrelse og placering.
For eksempel koster 50 m2 i Indre By op til 25.000 kr. årligt. Reglerne er designet til at sikre tilgængelighed for alle, herunder kørestolsbrugere og gangbesværede, og kræver fri passage på minimum 0,8 meter på smalle fortove.
De nye regler skal gøre det nemmere for restauratører at navigere i systemet og forbedre dialogen mellem kommunen og erhvervslivet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelhandler tegner sig for rekordstor andel af ejendomsmarkedet
10-05-2025
-
Milliardpotentiale i vinterturisme: Q1 skal booste København
10-05-2025
-
Tidligere hotelchef i Washington DC skal lede boutiquehotel i Ørestad
10-05-2025
-
44 kunstportaler skal gøre Odense til international kulturby
10-05-2025
-
Erfaren brancheprofil skal løfte Hotel Phønix
10-05-2025
-
Påskens placering sender overnatningstal ned
10-05-2025
-
Rekordmange amerikanere vælger København som feriemål
10-05-2025
-
Økomærke giver Vingsted adgang til offentlige kunder
10-05-2025