Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Ifølge Marianne Kjerkegaard, adm. direktør hos VINGSTED hotel & konferencecenter, har processen været omfattende, da hver enkelt vare skal dokumenteres efter sin økologistatus, og centerets økonomisystem ikke understøtter disse data automatisk.

VINGSTED kombinerer økologiske råvarer med lokale produkter, som lever op til krav om faglighed, dyrevelfærd og kvalitet – også uden økologimærkning. For gæsterne betyder det, at menuen afspejler bevidste valg med fokus på sæson, madspild og gennemsigtighed.

Økologi ses som en del af en større helhed, ikke et mål i sig selv. Mærkningen giver samtidig vished om, at en væsentlig andel af maden er statskontrolleret økologisk.

Restaurant giver gæster ansvar for god opførsel

På Restaurant Omar i København skal én gæst pr. bord som noget nyt være bordkaptajn med ansvar for god stemning og respektfuld adfærd. Tiltaget er indført for at beskytte personalet mod grænseoverskridende gæster.

Michelin-restaurant giver skoletrætte unge en ny start

Hos Gastromé i Aarhus har virksomhedspraktik vist sig som en effektiv vej til trivsel og motivation for unge med udfordringer i skolen. Restaurantens succes skyldes et målrettet arbejde med at skabe plads til dem, der ellers risikerer at falde udenfor.

Log ind