Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Trods stigningen og genrejsningen efter corona lurer en uvished fortsat.

”Lige som resten af erhvervslivet er vi ramt af voldsomt stigende omkostninger, og det rammer selvfølgelig hårdt. Desuden er der stor uvished om udviklingen i verdensøkonomien resten af året. Her trækker sorte skyer sig sammen lige i øjeblikket”, siger administrerende direktør for HORESTA Jannick Nytoft.

HORESTA er en dansk brancheorganisation for hotel-, restaurant og turisterhvervet, og især sidstnævnte halter fortsat efter corona.

Den hidtidige rekord for flest hotelovernatninger var fra 2019, og her var der masser udenlandske turister i Danmark. Men sådan ser det ikke helt ud længere.

Fra juni 2019 til juni i år er der på landsplan tale om et fald på 3,8 procent.

”Der vil formentlig gå år, før den udenlandske turisme er tilbage på før-kriseniveau. På markeder som USA, Kina og Japan ligger vi langt under de tal, vi så i 2019, og denne sommer har vist, at der er mange udfordringer med at få rejseaktiviteten op i gear igen”, siger Jannick Nytoft.

Læs hele historien her

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind